Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Μία Γαλλίδα δασκάλα στη Βίλα Κοτοπούλη


giotiskallirisΤο νέο μυθιστόρημα του Ντίνου Γιώτη, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη», από το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου, το Σύνδεσμο Ηπειρωτών Ζωγράφου και τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Μια βραδιά γεμάτη εικόνες, πρόσωπα και αισθήματα...
Λίγο πριν το βιβλίο μεταφερθεί στον κινηματογράφο, όλοι εμείς που βρεθήκαμε στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη», είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια μικρή γεύση από το μυθιστόρημα «Γαλλίδα Δασκάλα», που ήρθε στου Ζωγράφου για να μας ιντριγκάρει, να μας φέρει πόνο, αγάπη, πικρία, νοσταλγία και να μας ταξιδέψει πίσω στα χρόνια της αθωότητας και στα γεγονότα που σημάδεψαν για πάντα τη ζωή του ήρωα.
Το μυθιστόρημα προλόγισε ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος με λόγια καρδιάς και αγάπης: «Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα ολοκληρωμένο από κάθε άποψη. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι γοητευτική, οι χαρακτήρες πειστικοί με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, έχει ευφυέστατη πλοκή, με δράση και αγωνία, με συγκινησιακές φορτίσεις, με αναπάντεχες ανατροπές και εκπλήξεις. Είναι ένα πολύ όμορφο και νοσταλγικό ταξίδι των παιδικών χρόνων».

giotis3Τη βραδιά συντόνισε η Δ/ντρια Δημοσίων Σχέσεων των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ κα Πόπη Γαλάτουλα, αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η σκηνοθέτης Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν τον συγγραφέα, ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κώστας Καλλίρης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ηπειρωτών κ. Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σπύρος Σπύρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Χριστιάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρία Βαρσαμιδάκη, Πέτρος Μαρίνης, ο Πρόεδρος του Ν.Π. Αθλητισμού & Πολιτισμού και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Γιαννακόπουλος, η Αντιπρόεδρος του ΝΠ και Δημοτική Σύμβουλος κ. Σμαραγδή Αρβανίτη, ο Πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ κ. Γιώργος Καλικάτσος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βάσω Στρακαντούνα, Αλέξης Βασιλείου, Διονύσης Δαβουρλής, Γιάννης Βούρτσης, Γιώργος Γρίβας, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Αρεοπαγίτης κ. Θεόδωρος Μέκαλης καθώς επίσης συγγραφείς, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του τοπικού τύπου.
Πηγή: Ζω, Διαδημοτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου